Specialistische rijopleidingen en -trainingen

'De CEO van een grote internationale onderneming vraagt aan zijn directiechauffeur of hij er voor kan zorgen, ondanks het zojuist uitgelopen overleg, toch op tijd aan te kunnen komen bij de VIP vertrekhal van Schiphol voor zijn belangrijke vlucht naar Singapore.'

'Een directiechauffeur bij een beursgenoteerde onderneming valt het op dat de laatste periode wisselende auto's in de buurt van zijn aankomstlocatie geparkeerd staan. Hierin bevinden zich steeds twee personen. Hij besluit dit te melden aan de security manager van het bedrijf en er een notitie van te maken in zijn dagrapportage.'

Cortex biedt

Er worden hoge eisen gesteld aan het vak van directiechauffeur. Een professioneel bestuurder heeft een uitstekende voertuigbeheersing en ruime kennis van specialistische rijvaardigheden. Hiermee zorgt hij ervoor dat het voertuig en de te vervoeren personen op een adequate, veilige en comfortabele wijze hun bestemming bereiken.

Cortex gelooft dat een professionele chauffeur naast het veilig en comfortabel rijden nog een extra rol kan vervullen voor zijn opdrachtgever; namelijk op het gebied van security. Als ogen en oren van de organisatie is de chauffeur in staat om veiligheidsrisico's in een vroegtijdig stadium te onderkennen en hierover te rapporteren. Een vakbekwame chauffeur levert op deze wijze een belangrijk aandeel aan het minimaliseren van risico's.

Als een security risico optreedt moet de chauffeur in staat zijn hier met zijn rijgedrag op te anticiperen en het incident te neutraliseren. Is er desondanks toch sprake van een incident, dan gelooft Cortex dat een vakbekwame chauffeur in staat moet zijn om de situatie zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen. Deze vaardigheden zijn ook van groot belang voor risicopersonen die zelf rijden en nog geen of weinig gebruik maken van een chauffeur.

Om dit te bereiken moet een chauffeur opgeleid en getraind worden in deze specifieke competenties. Heel bewust start Cortex ieder opleidingstraject met een intake. Hierdoor ontstaat er voor de deelnemer een persoonlijk stuk maatwerk, waardoor de slagingskans van een opleiding substantieel wordt vergroot.

Cortex is een erkend opleidingsinstituut van de CCV en biedt:

  • Basis rijopleiding (CCV D1)
  • Voortgezette rijopleiding (CCV D2)
  • Specialistische rijopleidingen (D3 en D4)
  • Herhalingstrainingen van alle niveaus
  • Maatwerk rijtrainingen (binnen- en buitenland)
  • Security awareness rijtrainingen
 
 

Heeft u direct ondersteuning nodig?

Cortex is 24/7/365 bereikbaar via
het volgende alarmnummer:

Alarmnummer085 - 0600 616

 

Online contact?
Als u onderstaand formulier invult, nemen wij direct contact met u op.Leaflet

Onze leaflet over rijopleidingen en rijtrainingen vindt u door hier te klikken.

Inschrijfformulier

Klik hier voor het inschrijfformulier